Pesanan Produk E-local Beauty Skincare - Nazlee, Nabilla Irisha; HAMZAH, MOHD HAMDI IRWAN (Applied Information Technology And Computer Science, 2023)
Aplikasi Mudah Alih E-Dagang kecantikan dan penjagaan kulit dibanngunkan untuk memberikan kemudahan transaksi jual-beli kepada penjual dan pembeli. kewujudan pelbagai teknologi merupakan faktor penting dalam memotivasikan peniaga dalam menggunakan teknologi maklumat sebagai satu alat sokongan operasi perniagaan. Objektif sistem ini adalah untuk merekabentuk sistem pesanan penjagaan kulit tempatan melalui aplikasi menggunakan pendekatan berorientasikan objek dan membangunkan sistem pesanan produk secara dalam talian. Projek ini dibangunkan dengan berpandukan metodologi Prototaip. Perisian Android Studio digunakan sebagai alat pembangunan aplikasi mudah alih. Sistem yang dicadangkan ini juga akan dapat digunakan oleh pihak pentadbir. Pentadbir mempunyai kuasa untuk mengakses sistem dan mengemaskini maklumatpenting dan butiran setiap modul. Pentadbir juga boleh mengemas kini peraturan produk yang disimpan di dalam pangkalan data sistem.