Sistem Pengurusan Khairat Kematian Masjid Al-Falah - Jamalulail, Nang Ainaa Sofea; Zainal, Nurezayana (Applied Information Technology And Computer Science, 2024)
Sistem Pengurusan Khairat Kematian Masjid Al-Falah adalah satu sistem berasaskan web secara dalam talian yang dapat memudahkan pengurusan khairat kematian di masjid Al-Falah. Sistem ini bangunkan bertujuan untuk mengatasi masalah yang dihadapi oleh bendahari masjid untuk merekod maklumat secara manual. Objektif utama sistem ini dibangunkan adalah untuk menganalisis dan mereka bentuk sistem berdasarkan pendekatan berorientasikan objek, membangunkan sistem pengurusan menggunakan teknologi berasaskan web serta menguji sistem yang dibangunkan dengan menggunakan pengujian keberfungsian sistem dan penerimaan pengguna. Model yang digunakan dalam pembangunan sistem ini adalah prototaip model manakala bahasa pengaturcaraan yang digunakan adalah Hypertext Mark-up Languange (HTML) dan Hypertext Preprocessor (PHP). Secara umumnya, sistem ini dibina agar dapat meningkatkan keberkesanan dan kecekapan dalam pengurusan kutipan bayaran yuran ahli khairat serta permohonan wang khairat kematian di Masjid Al-Falah.