Sistem Perkhidmatan Perancangan Majlis Perkahwinan Berasaskan Web: Save The Date - Zulkifli, Nurain Insyirah; Hamzah, Mohd Hamdi Irwan (Applied Information Technology And Computer Science, 2021)
Aplikasi laman sesawang “Save the Date” merupakan satu aplikasi yang digunakan oleh para bakal pengantin baru. Aplikasi ini menyatukan vendor-vendor tempatan di Malaysia seperti perkhidmatan katering, gubahan hantaran, pelamin dan jurugambar. Sistem ini juga menyediakan dashboard admin dimana admin dapat memantau jualan. Perkara yang merungsingkan setiap bakal pengantin ialah apabila vendor perkhidmatan tidak muncul pada hari yang dirancang. Oleh yang demikian, sistem ini akan memastikan vendor-vendor yang dihimpunkan hanyalah vendor-vendor yang mendapat maklum balas yang baik dari pengguna sahaja. Di samping itu, pembayaran yang dibuat oleh pengguna akan separuh sahaja yang disalurkan kepada pengusaha perkhidmatan manakala sebahagian lagi dipegang oleh admin aplikasi ini. Sekiranya mereka Berjaya menghadirkan diri ke majlis seperti dijanjikan baru sahaja separuh lagi disalurkan kepada mereka.Kesimpulannya, sistem ini ibarat satu tempat persinggahan kepada para bakal pengantin kerana segala yang diperlukan boleh dicari di aplikasi laman sesawang “Save the Date”.