Pemberi Makanan Haiwan Peliharaan Berasaskan Internet of Thing (IoT) - Marwi, Muhammad Aiman; Mohd Zamri, Muhammad Aimal Fiqri; Che Ku Mawardi, Che Ku Muhammad Imran; Saadon, Eddy Irwan Shah (Multidisciplinary Applied Research and Innovation, 2022)
Matlamat utama projek ini adalah untuk mereka bentuk sebuah prototaip feeder haiwan yang berupaya untuk membenarkan pemilik mengkonfigurasi bagi memberi makan haiwan peliharaan mereka.Dengan penghasilan projek ini pemilik tidak lagi perlu risau akan keadaan haiwan peliharaan mereka semasa ketiadaan mereka Bahagian utama untuk projek ini ialah Arduino uno dan servo motor yang menjadi teras bagi prototaip ini. Hasil kami yang dijangkakan daripada Feeder Haiwan Peliharaan Automatik adalah untuk bekerja dengan cekap dan memenuhi objektif memberi makan haiwan peliharaan tanpa kehadiran pemiliknya. Sistem Pemakanan Haiwan Peliharaan Automatik juga merancang untuk memastikan masa makan haiwan peliharaan tanpa kehadiran pemiliknya supaya tuan boleh melakukan tugas-tugas lain tanpa perlu bimbang tentang memberi makan.